Andre festivaler i UK

Det er ingen som skal ta fra festivaler i Norge hva de har oppnådd de siste 10-15 årene. En rekke flotte festivaler er blitt etablert og flere av dem har klart kunststykket å gå med et mindre overskudd, år etter år. Det er ingen liten bragd i en meget utsatt og kostbar bransje. For alle som er glad i musikk, sommer og fest er den norske festivalsommeren virkelig noe å se fram til og i løpet av sommeren har man en rekke muligheter til å oppleve et stort antall nasjonale og internasjonale stjerner.

Det er ikke lett for de ulike festivalarrangørene å skulle lande de aller største navnene. Mange festivaldeltakere klager over at festivaler i Norge ikke klarer å signere de aller største navnene og man må derfor reise til utlandet for den ultimate festivalopplevelsen. Man må ikke glemme at Norge er et lite land og selv våre aller største festivaler klarer ikke å selge mer enn 20,000 til 25,000 billetter. Når band og musikere krever mange millioner for å opptre, lar det seg bare ikke gjøre.

Husk også at det for musikerne er viktig å nå ut til så mange fans som mulig og det å skulle spille for 18,000 på Frognerbadet i Oslo, eller 8,000 i Parken i Bodø, kan ikke måle seg med å innta scenen på Reading and Leeds i England, hvor over 200,000 hylende fans venter. Vi bør som sagt vise alle festivalarrangører i Norge mer respekt og vi bør oppriktig takke dem for den fenomenale jobben de legger ned år etter år.

Blir tilbudet for lite for deg, er det tross alt bare å sette deg på et fly til England. Ikke kan du skylde på kostnadene ved det heller, for billettprisen til enorme festivaler i England koster en slikk og ingenting i forhold til hva du betaler i Norge. Du trenger med andre ord ikke å tilbringe mange timer på spilleautomater på mobilen i håp om å vinne penger til turen. Spar heller pengene til du kommer over dammen, for i tillegg til flotte festivaler er det ekte casinoer over hele øya.

HRH Doom Vs Stoner Festival – O2 Academy i Sheffield

Om du er en av dem som ønsker mer ut av dine festivalopplevelser, er det som sagt bare å komme seg på flyet til England, hvor du kan oppleve fenomenale festivaler som HRH Doom Vs Stoner. Dette er en ganske ny festival i England, som på få år har etablert seg som en av de aller beste. Festivalen er bare fem år gammel, men det har ikke stoppet dem fra å signere store band som Stone Jesus, Elephant Tree, Ohhms, Desert Storm, Calling Out, Morass of Molasses og Gévaudan.

Glasgow Jazz Festival – Glasgow

Glasgow Jazz Festival er ikke den største jazzfestivalen i England, men den er uten tvil en av de aller beste opplevelsene på festivalkalenderen. Her får man oppleve jazz i samspill med rock, pop, funk og rap. Dette er en helt unik opplevelse med improvisasjon på det aller høyeste nivå. Pass spesielt på at du får med deg konserter hvor Glasgow Improvisers’ Orchestra deltar.

Darbar Festival – Southbank Center, London

Dette er Englands største festival som har hyllet indisk klassisk musikk og dans siden 2006. Er du genuint opptatt av musikk, bør du besøke festivalen med åpne øyne. India har langt mer å by på enn mange tror, og i kombinasjon med influenser fra Europa og England, er det noen virkelige godbiter å se hvert år.

Download Festival – Donington Park, Donington

Sist, men ikke minst må vi selvsagt ha fenomenet som er Download Festival. Download er Englands desidert største festival, som gir deg en overload av mainstream-artister. Her finner du hele åtte ulike scener hvor mer enn 200 band opptrer gjennom en tredagers fest som går fra morgen til kveld. På plakaten kan du forvente å finne band som Fizzy Blood, Four Year, In Flames Issues, The MightyIdles, Junior, Knuckle, Puck, Strong, Fozzy God, Damn Good, Charlotte, Like A Storm, Lost Society, Ministry, Moose, Blood, Motionless In White, Normandie, Northlane, Of Mice & Men, Zombie, Sabaton og vår egen Kvelertak, som har stått på scenen her flere ganger de siste årene.