Owls Are Not What They Seem

Diana Krall er en kanadisk jazzpianist og sanger som står bak prosjektet Owls Are Not What They Seem. Krall er kjent for hennes dype kontralto-vokal. Hun har solgt mer enn 6 millioner album i USA og over 15 millioner verden over. Med prosjektet Owls Are Not What They Seem har hun turnert verden over de siste 3 årene. Den 11. desember 2012 kalt Billboard Magazine henne den viktigste jazzartisten mellom 2000-2010. I løpet av sin karriere har Krall befestet sin posisjon som den mestselgende kvinnelige jazzartisten i nyere tid. Krall er den eneste jazzsangeren som har sett alle sine åtte album debuterer på toppen av Billboard Jazz Albums. Det er faktisk kun 3 jazzartister gjennom tidene som har klart det samme mesterstykket, en av dem var selveste Duke Ellington. Hittil i karrieren har Krall vunnet tre Grammy Awards og åtte Juno Awards. Hun er også tildelt ni gull-, tre platina- og syv multiplatina-album for sitt arbeid.

Karrieren

I 1993 ga Krall ut sitt første album, Stepping Out, og på albumet spilte hun blant annet med John Clayton og Jeff Hamilton. Albumet ble en stor suksess og det fikk produsent Tommy LiPuma til å åpne øynene for den unge sangerinnen. Sammen produserte de Kralls andre album, Only Trust Your Heart, i 1995.

Hennes tredje album, All for You, er en hyllest til Kralls store idol, Nat King Cole Trio. Albumet ble lansert i 1996 og inntok umiddelbart toppen av Billboard-jazz hvor den ble værende i hele 70 uker på rad. Albumet sikret også Krall hennes første Grammy-nominasjon. Krall hvilte ikke på sine laurbær og allerede året etter slapp hun sitt fjerde album, Love Scenes. Igjen fikk hun en fantastisk mottakelse av presse og fans verden over. Albumet skulle bli den så langt største suksessen Krall hadde opplevd i sin karriere, for albumet gikk rett til topps på Billboard-listen og samarbeidet mellom Krall, Russell Malone på gitar og Christian McBride på bass ble hyllet av musikkkritikere verden over.
I august 2000 ble Krall kontaktet av selveste Tony Bennett, for han ville ha henne med seg på en lengre turne og Krall ville få muligheten for å vise seg fram for et helt nytt publikum. Turneen ble meget godt mottatt og Bennet selv uttalte at han trodde fansen kom heller for Krall enn han selv. Turneen med Bennett førte til et nært vennskap og de to har opptrådt side om side ved en flere anledninger. 

Krall vokste opp en far som spilte med flere av de gamle storheten innen jazzverdenen og hadde gjennom hele barndommen hatt et spesielt forhold til arbeidet til Johnny Mandel. Hennes far hadde spilt med Mandel i mange år og Krall hadde lenge ønsket å gi ut et album som en hyllest til Mandel og sin far. Med utgangspunkt i gamle og ikke tidligere utgitte opptak av Mandel, ga Krall i 1999 ut albumet The Look of Love. Med seg på albumet hadde hun fått store artister hun hadde hatt gleden av å spille med i løpet av sin karriere. Albumet ble som alt annet Krall tar i til gull, og den gikk til rett inn på tiendeplass på Billboard 200 og solgte til dobbel platina.
I september 2001 begynte Krall en ny verdensturne. Hennes konsert på Paris Olympia ble spilt inn live og utgitt som Kralls første live-plate, Diana Krall – Live i Paris. Albumet inneholder blant annet en cover av Billy Joels “Just The Way You Are” og Joni Mitchells “A Case Of You”.

Owls Are Not What They Seem

Etter verdensturneen tok slutt ble det stille fra Krall i flere år. Mange fryktet at hun var utbrent og at man ikke kom til å se henne på en scene igjen, men Krall kom sterkt tilbake. Med prosjektet Owls Are Not What They Seem har Krall satt sammen et spektakulært jazzshow vi ikke har sett maken til på flere tiår. Hun har samlet flere av verdens største jazzartister på ett fat og viser med sine nytolkninger og eget materiell at hun fortjener tittlelen den største kvinnelige jazzartisten i nyere tid. Ta turen til St. Hanshaugen for en musikalsk opplevelse utenom det vanlige.