Pixel

Pixel ble etablert i Oslo i 2011 og er et norsk eksperimentelt jazzband. Debutalbumet Påminnelse ble sluppet i 2012 og fikk en god mottakelse av musikkpressen i Norge og Skandinavia. Dette er et av de mest spennende bandene som har kommet ut av den ekstremt aktive norske jazzscenen de siste årene.

Jazzkritikeren Bruce Lindsay sier følgende om Pixel:

Pixel kombinerer lydene fra det klassiske piano med moderne jazzkvartettlinjer av saxofon, trompet, bass og trommer som Ornette Coleman, Gerry Mulligan med flere gjorde kjent. Selv om de hele tiden ligger nær sine inspirasjonskilder bærer likevel indie-rockens energi og holdning gjennom alle låtene deres. Bandmedlemmene er alle veldig aktive på den skandinaviske jazzscenen i tillegg til sitt arbeid med Pixel. I likhet med fritenkende jazzband som The Bad Plus, er dette definitivt jazz, men det er jazz som rockere kan forholde seg til, og det har et vanvittig kryssningspotensial. Konserten med Pixel er uten tvil den mest minnerike konsertopplevesen på Down Beat festivalen i London.

Besetting:

Ellen Andrea Wang – Dobbel bass og vokal
Ellen Andrea Wang er komponist og sanger, som vokste opp i Søndre Land i Oppland. Hun debuterte med albumet Diving i 2009. Wang begynte å spille fiolin i en meget ung alder, men erstattet fiolin med en dobbelbass i en alder av 16. Hun studerte flere år ved Norges musikkhøgskole under veiledning av bassisten Bjørn Kjellemyr. Wang er en aktiv artist og skribent som leder både sin egen trio “Ellen Andrea Wang Trio” og bandet “Pixel”. Hun er også drivkraften i bandet “SynKoke”, og er dessuten en del av bandet “Dag Arnesen Trio”. I tillegg til å turnere med store norske jazznavn, har Wang også rukket å turnere med internasjonale artister som Manu Katché, Marilyn Mazur og Sting.

Jonas Kilmork Vemøy – Trompet:

Jonas Kilmork Vemøy fra Oslo er musiker og og komponist. Vemøy er utdannet ved Norges musikkhøgskole, hvor han studerte under blant annet Torgrim Sollid og Eckhard Baur. Etter endt utdannelse begynte han å jobbe som trompetlærer og pedagog ved Musikkhøgskolen, ved siden av sitt musikalske arbeid. Vemøy har blant annet deltatt i band som Blokk 5, Lama, Kristin Minde Band, Simra, Filter, Lise Hvoslef og selvsagt Pixel.

Harald Lassen – Saksofon
Harald Lassen fra Kristiansand er en norsk jazzmusiker som har viet nesten hele sin karriere utelukkende til sitt eget band. Hans uforutsigbare, men karakteristiske, blanding av saxofon, vokal, effekter og perkusjon har blitt hans “merkevare”. Som komponist er hans arbeid kjent fra band som Mopti (med Bendik Baksaas på albumet Bits & Pieces) Pixel og DUPLEX. Han ble i ung alder inspirert av legendariske musikere som bassisten Arild Andersen og trommeslageren Jon Christensen. De siste årene har han spilt med musikere som Bugge Wesseltoft, Morten Qvenild, Emilie Stoesen Christensen, Beady Belle, Ole Morten Vågan, Espen Rud, Anja Lauvdal, Rob Waring, Mathias Eick, Ray Phiri, Ruaridh Pattison, Ediz Hafizoglu Nazdrave og Torgrim Sollid blant mange andre. Han spilte også med det norske rockebandet “The Switch” i sine tidlige år og ga i 2012 ut album med det norske popbandet.

Jon Audun Baar – Trommer
Baar studerte jazztrommer på Norges musikkhøgskole med lærere som Jon Christensen og Rune Martinsen. Han har spilt på flere jazzfestivaler i Norge som Moldejazz, Oslo Jazzfestival og Dølajazz med mange forskjellige band og artister. Han spiller jevnlig med den kritikerroste trioen Eberson / Baar / Eberson med den internasjonale jazzgitarlegenden Jon Eberson og hans datter, keyboardisten Marte Maaland Eberson. Baar er i dag trommeslager i bandene Axel Jensen Lucky Three, Ambush, Malmfrid Hallum Band, Pedersen / Myhr / Baar Trio og Pixel.

Match and fuse er stolte av å kunne bringe tre av Norges mest spennende unge jazzmusikere til vår scene på St. Hanshaugen.